22 April 2024 = 14 Nisan Marcus Ampe verontschuldigd voor de Voornaamste hoogdag van het jaar

Normaal gesproken komen we allemaal samen om 14 Nisan te gedenken. Het is de voornaamste hoogdag van het jaar.

Op de 14e Nisan, 2449 – twee weken na de inwijding van de Tabernakel – gebood Jehovah, de Allerhoogste God boven alle goden, het Joodse volk om de feestdag van Pesach te vieren. (Aangezien God de Joden eerder had verteld dat van hen niet werd verlangd dat zij de feesten zouden vieren voordat ze het Land Israël binnengingen, maakte dit uitzonderlijke geval een expliciet bevel noodzakelijk.)

Door middel van het bloed dat aan de bovendorpel en de deurposten werd gesmeerd, werd Israël gered van de tiende plaag, de dood van de eerstgeborenen. Het bloed van het verloste, teruggekochte lam, de eerstgeborene van Israël. Anders zouden ook zij vermoord zijn.

Het is een feestdag waarbij God heeft gezegd dat deze tot in de oneindigheid zal moeten gevierd worden. Zo houden wij ons er naar traditie ook aan om die avond samen te komen om de verlossing uit Egypte te herdenken en de verlossing van de gehele mensheid door het Lam van God, Jezus Christus.

 

Normaal moest broeder Marcus dit jaar verstek geven en zou hij de dienst niet kunnen voorgaan, omdat hij in het ziekenhuis moest verblijven wegens een operatie. Maar tijdens het schrijven van dit artikel kreeg hij telefonisch bericht van het ziekenhuis dat die operatie na de derde stent plaatsing, toch niet zou kunnen doorgaan wegens de noodzakelijkheid om de bloedverdunners te blijven nemen om geen klonters in het hart te verkrijgen. De operatie van maandag is nu verschoven naar 30 september.

Bij de vorige meeting was echter al verwittigd dat er geen samenkomst zou zijn op 14 Nisan dit jaar. Maar dat hij de dienst gaat voorgaan en de nodige rust gaat nemen, betekent niet dat jullie bij jullie thuis niet zouden kunnen samen komen met enkele anderen om deze bijzonder dag in herinnering te nemen.

Broeder Marcus Ampe drukt de hoop uit dat de ecclesialeden van de verschillende ecclesiae toch in eigen huis met enkele vrienden de tafel zullen delen en het laatste avondmaal van Jezus in herinnering zullen nemen.

One thought on “22 April 2024 = 14 Nisan Marcus Ampe verontschuldigd voor de Voornaamste hoogdag van het jaar

Geef een reactie - Give a reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.