Een Nieuwjaar met een Oud Boek

Regelmatig hoor je zeggen dat de Bijbel een oud en oninteressant boek is.
De Bijbel is geen saai boek. Het is vol leven en het is een krachtig werk. Het heeft enorm veel te bieden.
Buiten de geschiedenis van de mens heeft het zo veel meer te bieden aan ons,ook nog vandaag.
Indien je het verouderd zou vinden kan je steeds een andere vertaling proberen. Maar de oudere Nederlandse vertalingen brengen dikwijls nog een boeiender poëzie.

Bibles
Bijbelversies - Bibles, Image by Mr. Ducke via Flickr
Welke versie je ook wenst te gebruiken, zal je merken dat de verscheidene boeken zo veel afwisseling zullen brengen dat je alle dagen kan verrast worden. Je zal ook kunnen inzien dat het juist een eerlijk boek is waar al de gebreken naast de goede kanten van de mensen worden beschreven. De schrijvers zelfs willen zich niet beter voordoen dan ze zijn. Ook zij laten hun zwakheden zien en hoe hun leven veranderde onder in vloed van hun Allerhoogste Schepper en Vader. Hun geschriften laten zien hoe zij veranderden door hun relatie met Jehovah. Zij brengen ons een eindeloos liefdesverhaal.
Vandaag kan de Liefde van God ons nog steeds bereiken en intenser worden door het lezen van Het Woord van God en het woord over God zoals het overgeleverd is in de Geschriften van weleer.
De Bijbel is een verzameling van boeken die wij als Gids kunnen gebruiken om ons makkelijker door het leven te leiden en welke ons verscheidene oplossingen kunnen brengen. Door onze ogen en geest goed te willen openen gaan wij meer en meer de schoonheid en de diepte er van kunnen ontdekken. Wij zullen merken welk een kracht de woorden uit die oude geschriften ons vandaag nog zullen kunnen leveren. Veelvuldige doornemen van de Heilige Geschriften zal maken dat wij Gods Woord beter zullen gaan begrijpen. Door regelmatig ons oor te luisteren te willen leggen, gaan wij constant gevoed kunnen worden met nieuwe wijsheden en constructieve onderbouw. Door de wijsheden die er in staan in acht te nemen, kunnen wij met meer inzicht anderen benaderen, ons zelf sterker en wijzer maken en meer wasdom krijgen. Het verleden van onze voorgangers zal ons veel oplossingen naar voor kunnen schuiven. Wij zullen de positieve veranderingen in ons leven gaan voelen.
Door regelmatig in het Boek der Boeken te lezen en de achterliggende gedachte te willen horen, zal je merken dat je hele karakter in de positieve zin zal kunnen veranderen en dat je verder zal kunnen groeien naar een gelukkiger liefdevol mens die ook als vernieuwingsbron zal kunnen gaan werken voor anderen.
Je zal merken dat het echt de moeite kan lonen om ook de Oudere Hebreeuwse Geschriften ter hand te nemen. alsook zal je gaan inzien de het Oude Testament en het Nieuwe Testament ons blijvend voedsel zal kunnen geven.
Laten wij het goede Voornemen hebben om het Woord van God tot ons te laten doordringen en meer aandacht te schenken aan het Woord van God in plaats aan het woord van mensen.

15 thoughts on “Een Nieuwjaar met een Oud Boek

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.