Dood niet te vrezen

Paus Benedictus XVI heeft vandaag naar aanleiding van Allerheiligen de katholieken op het Sint-Pietersplein in Rome opgeroepen, de dood niet te vrezen.

Vandaag 1 november denken velen speciaal aan overleden geliefden. De nieuwe Paus riep zijn gelovige broeders en zusters op geen angst te hebben voor de dood.

River of gold
River of gold - Image by Steve-h via Flickr
 ,,Dat het traditionele bezoek aan de graven van onze overledenen de gelegenheid moge bieden om zonder vrees aan het mysterie van de dood te denken en de waakzaamheid te cultiveren die ons voorbereidt om de dood tegemoet te treden met sereniteit”, zo zei de paus. ,,Voor hen die in Christus leven is de dood de overgang van het aarde naar de hemel, waar de Vader al zijn volgelingen van alle naties, rassen, volkeren en talen ontvangt”, zo voegde de kerkleider er nog aan toe.
Wij moeten er aan denken dat als wij sterven gewoon over zullen gaan tot stof en as. Zeker hoeven wij geen angst te hebben voor de dood indien wij God en Zijn Zoon Jezus Christus hebben leren kennen als onze bronnen van eeuwig leven.
Als wij dood gaan zijn het diegenen die achterblijven die veel meer zullen voelen dan wij. Want eens dood zullen wij niets meer voelen en niets meer weten, want wij zullen als in een diepe slaap zijn. Wij zullen moeten wachten tot het Einde der Tijden en het Laatste Oordeel, om te kunnen genieten van een heropstanding. Dan pas zullen wij kunnen gaan genieten van de mooie wereld die Jehovah in petto heeft voor elke sterveling die onderdanig aan God wil zijn.

One thought on “Dood niet te vrezen

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.