Gedachte voor 1 januari 2018

Onze beste wensen voor 2018

In onze westerse wereld is iedereen er toe gekomen om het laatste kalenderblad om te slaan en vermoedelijk de kalender van 2017 in de vuilbak komen te gooien.

Enkele jaren geleden was er heel wat ophef toen moslims vrouwen lastig vielen voor de Dom in Keulen. In het jaar dat de pester en grote mond man als 45ste president van het jaar werd aangesteld moest hij zich niet verantwoorden voor de vele vrouwen die hij lastig gevallen heeft in het verleden. Maar hij was niet de enige die daar voor in de schijnwerpers kwam. In 2017 overtroffen mannen van de kapitalistische landen die moslims, met de viezigheid en last die zij vrouwen aan deden, niet enkel in de feest periode maar over meerdere jaren. Het hele jaar 2017 samenvatten onder de hashtag #MeToo is misschien wat te kort door de bocht, maar doorheen het jaar bleek hoe westerse mannen hun macht deerlijk durfden te misbruiken om vrouwen seksueel onder druk te zetten.

Het grensoverschrijdend gedrag is niet alleen bij mannen op te merken, ook vrouwen mochten er onder vallen, alsook kwamen wij genoeg te horen van gelijke seksen die elkaar het vuur aan de schenen durfden te leggen.

Meerdere helden zagen wij plots van hun hoge stoel vallen en worden tot een verworpen persoon of tot een “niets”. Uit de media konden wij ook vernemen hoe overspel in Vlaanderen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld lijkt. En dat men de seks open en bloot op tafel wenste te leggen kon ook eind oktober blijken toen er heel wat heisa ontstond rond http://www.allesoverseks.be waar in de voorlichtingssite van het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa wel zeer expliciete tekeningen info over seksualiteit en relaties aanbood. De heisa legde de vereniging geen windeieren want na al de media aandacht kreeg het tot 70.000 bezoekers per dag, terwijl op een normale topdag maar op een 10.000 bezoekers gerekend wordt.

Ondertussen konden de reclame zenders met hun kitsch en reality soaps genoeg aandacht trekken waarbij zonder twijfel het Nederlands/Vlaamse realityprogramma ‘Temptation Island‘, dat intussen al 15 jaar mee gaat, het heftigste mocht zijn. De openbare zender wenste ook mee te snoepen van de hoge kijkcijfers voor voyeuristische programma’s en plaatste dan ook maar camera’s in mensen hun omgeving om zo dag in dag uit te volgen. En te zeggen dat daar mensen voor te vinden zijn die bij anderen binnen willen kijken en daar hun tijd mee verdoen.

Op de sociale media wordt er ook heel wat tijd verdaan en videoclips liggen daar ook hoog in de running. ‘Despacito‘ van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi met de eveneens Puerto Ricaanse rapper Daddy Yankee, werd de meest bekeken video tot nu toe, met meer dan  4.349.761.240+ bezichtigingen, waarmee het See You Again,  van de Amerikaanse rapper Wiz Khalifa, in samenwerking met de eveneens Amerikaanse zanger Charlie Puth, van de troon stootte.

Taiwan, DenemarkenFinlandMalta, ondanks felle stellingname door de Katholieke Kerk in Malta, Duitsland en Australië vervoegden zich bij de landen waar homohuwelijken kunnen afgesloten worden. Turkije van haar kant ging nog strenger in tegen alles wat mensen met elkaar kan koppelen en zo werden datingprogramma’s op tv verboden. Voor de Turkse machthebbers lijkt algemene kennis ook des duivels en daarom werd de online encyclopedie Wikipedia geblokkeerd voor de bevolking. Het is geen grote stapmeer om ook bepaalde godsdienstige sites te verbieden of te zorgen dat zij niet meer in het zicht van de Turkse bewoners kan komen.

In de voetbal wereld bleef het gewoon om mensen te verkopen voor veel geld, maar werden absurd hoge sommen neer geteld, tot in de miljoenen, met maandlonen van ruim 3 miljoen Euro.

Betreft Daesh en de angst voor moslims, bleef de terreur en de angst groot. Door de hoge media aandacht kwam er veel copy-cat reactie en konden meerdere personen slecht beïnvloed worden, waarop die het gedrag gingen herhalen, en zo het Thomas-theorema in leven konden houden.

Langs de andere kant bracht het verval van waarden en normen meerdere mensen in België en Nederland tot denken hoe de mens in het wereldbeeld staat en dit tegenover een schepping en mogelijke Schepper. Terwijl de Katholieke Kerk stilaan leeg bloedt, maar toch ook meer anderstaligen zag toestromen, vonden meerderen ook de weg naar de Islam.

In plaats dat die Rooms Katholieken verder op zoek gaan naar ware Christenen vonden zij bij de Moslims mensen die slechts één Ware God wensen te aanbidden en volgens Zijn wensen trachten te leven.  Ook bij moslims kunnen wij dan weer Islamieten vaststellen wiens neus niet lang genoeg is om werkelijke christenen te vinden die de liefde van God prediken. Meerdere moslims van Iran, Irak en Afghanistan worden zo aangetrokken door de ‘vreugdevolle diensten’ van evangelisen dat zij daar voor vallen, in plaats van zich te houden aan een Enige God en zich aan te sluiten bij een Christen geloofsgroepering die slechts één God aanbidt.

2018 binnen gestapt zijnde hopen wij dat mensen over hun geloof wat meer gaan nadenken en de stap gaan nemen om dat geloof eens sterk te overwegen. Hoe willen zij in de wereld staan met hun christelijk geloof. Dat zij eens gaan overwegen wat hun christen zijn inhoudt en hoe zij dat willen beleven.

Waar staat u? Waar wil u graag uw positie zien verwezenlijken in 2018? Wat is uw hoop en verwachting voor 2018?

Wij wensen u alvast een mooi en aangenaam 2018 waarbij hopelijk in uw hart een plaatsje kan voorzien worden om over God en Zijn geboden na te denken.

 

+++

Verder aanverwant

 1. Christelijk geloof
 2. Blog nav ‘To Alter Your World’ van Michael Frost and Christiana Rice
 3. Oorlof mijn arme schapen
 4. Marcouch is één dag burgemeester en voert onmiddellijk de sharia in en start jihadfinanciering
 5. Ian Buruma en ‘het betrekkelijk goedaardige imperialisme uit Washington’ 9
 6. Evangelicals – Getrou of Afvallig?
 7. Semana Santa: christlicher Fundamentalismus
 8. Moslemischer Führer an #Christen: “Ohne eure Konvertierung wird nur das Schwert zwischen uns sein.” | JewsNews
 9. RT @Hallaschka_HH: 🔶 Ab sofort dürfen verfolgte #Juden #Christen und #Bahai aus dem #Iran trotz Visa nicht mehr in die #USA #Trump https://t.co/umRHcvEfQs
 10. Have A Merry Muslim Christmas?
 11. US-Kirche: Amok-Täter ein Atheist und Christenhasser?
 12. 17 things I learned in 2017
 13. Year 2017 in Retrospect
 14. 2017: A Year In Review
 15. Goodbye 2017

2 thoughts on “Gedachte voor 1 januari 2018

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.