Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #5 Gebed #3 Aanroepers van God

Aanroepers van יהוה {Jehovah}

Wij hebben de zekerheid dat Jehovah rondom ons is en dat wij niet op ons eigen moeten bevinden in deze wereld. Wij hoeven geen enkeling of afgezonderde te zijn. Hoewel wij een individu in deze wereld kunnen blijven, is dat niet precies wat Jehovah van ons verwacht. Ook liet zijn zoon zijn apostelen weten dat zij samen zouden moeten komen, zo veel zij konden, om zijn Vader zo vaak mogelijk te aanbidden. Zij moesten zich met elkaar verenigen en een lidmaat van zijn lichaam zijn, vertelde Jezus hen. Ook Jezus bad tot zijn Vader, die meer was dan hem. Voor Jezus was het duidelijk dat wij enkel tot die enige Ware God mochten bidden. Wij mogen geen andere goden tot ons nemen, geen gesneden beelden voor ons houden om naartoe te bidden. Zoals de mensen rondom Christus Jezus hem niet mochten aanbidden, moeten wij ook enkel tot de Allerhoogste bidden.

File:Barack Obama in Falls Church, Virginia.jpg
Ook presidenten durven openlijk te bidden – Foto: White House/Lawrence Jackson

Jezus was een Jood die niet de oorzaak van een schisma wilde zijn of geen verschillende of andere godsdienst, dan één van zijn familie, tot stand brengen. Hoewel de huisrituelen voor Judaïsme en andere godsdiensten van centraal belang zijn, kan veel van wat er in het Judaïsme gebeurt ook van toepassing zijn voor ons, wanneer wij als gemeenschap samen komen.  Jezus en zijn discipelen gingen regelmatig naar de tempel van ideeën wisselen en tot God bidden. In de nacht dat Jezus zou  verraden worden, bracht hij een ritueel in voege dat wij vandaag de dag nog steeds herhalen op zijn verzoek. Jezus verordende de dienst, die hij zijn aanhangers in herinnering aan hem zouden moeten doen, zo vaak zij konden. Dus dat houdt niet in ééns per jaar, zoals de Getuigen van Jehovah doen of niet enkel de sabbat, zaterdag of zondag zoals zo veel Christenen doen, maar indien mogelijk op eender welke dag.

In de voetstappen van zijn discipelen komen Christadelphians daarom ook regelmatig samen om Christus zijn zoenoffer te herinneren, om Jezus zijn verrijzenis te vieren, om alle Goede Werken van God de Vader te vieren, en te bidden. Wij komen ook regelmatig samen om elkaar in goede en slechte tijden te steunen.

Onze verzoeken richtend naar Jehovah hopen wij dat wij onder Zijn begeleiding zullen kunnen groeien en onze nieuwste leden met familie en vrienden bij hun doopsel zullen mogen opnemen in onze gemeenschap. Op God richten wij ons om onze gemeenschap te mogen zien aangroeien. En hopen wij met nieuwe doopsels, als teken voor de gemeenschap van broederschap onder Christus, nieuwe leden welkom te kunnen heten.

Jehovah verzoekend denken wij aan alle mensen van onze gemeenschap, maar ook aan anderen in deze wereld die moeilijkheden ondervinden en onze steun kunnen gebruiken. Wij steunen hen die ziek zijn of een dood in de familie ervaren. Hoewel wij onze tekortkomingen kennen en niet overal kunnen helpen zouden wij altijd moeten proberen om ons uiterste beste te doen. als gemeenschap willen wij ons dan ook voor anderen ter beschikking stellen. Dit niet enkel door het uitdragen van het Woord van God, maar ook door het doen van goede werken.

Bij  onze Gods verzoeken zijn wij niet bang bescheiden genoeg te zijn om onze zwakheden te tonen aan anderen en communaal stem te geven aan onze tekortkomingen. Alsook nemen wij de kansen waar om, tijdens de Hoogdagen, onze wensen over te dragen voor vrede en goede gezondheid in het komende jaar.

Als broers en zusters voelen wij  ons verbonden met mensen van over de gehele aarde, zelfs met diegenen die wij niet persoonlijk kennen. Maar te weten dat ergens ver ook iemand anders het zelfde geloof heeft als wij laat ons in verbondenheid zijn. Ook willen wij met anderen van ons geloof die vrede en het Goede Nieuws delen en samen Passover Seder of Pascha delen met familie en vrienden en versterken wij elkaar als leden van een levende Christelijke gemeenschap.

Wij vergeten de wortels van ons geloof niet en erkennen de Gekozen Mensen van God. Met het Volk van God willen wij ons verheugen op de tijd dat Jeruzalem de hoofdstad van Groot Israël zal worden. Wij kennen het belang van de verhalen van lang geleden en willen deze in ons hart dragen en hen aan onze kinderen over brengen. Om goede leraren te zijn voor onze kinderen verzoeken wij Jehovah zodat hij ons de gaven kan brengen om Zijn Feilloos Woord over te dragen en juist te bespreken.

Zoals Joden die helemaal over de wereld leven deel uit maken van één grote familie, maken wij ook deel uit van het lichaam van Christus. Wij zijn allen een deel van de stad van Christus, de Christadelphian familie, zelfs als wij hen niet kennen, en zij ons niet kennen. Wij worden verbonden met andere Christadelphians over de gehele wereld zelfs als wij hen niet hebben ontmoet. Met hen zijn wij verenigd in het verzoeken Jehovah.

Waar ook wij in de wereld zijn, kunnen wij ons verenigd voelen in gebed, en tot de Enige Ware God in broederlijke eenheid komen. Jezus verlangde er naar dat wij als kinderen naar zijn Vader zouden komen. Door het aanvaarden van zijn Zoenoffer zijn wij vrij gemaakt van de ketens van deze wereld en hebben wij het recht verkregen om ons rechtstreeks tot de Schepper van hemel en aarde te richten.

Zoals Jezus rechtstreeks tot zijn vader bad kunnen ook wij rechtstreeks naar zijn Vader toe gaan, die ook onze hemelse Vader is. Jehovah wil dat wij ons als een kind komen aanbieden. Hij als Vader wil ons ook beminnen zoals een vader zijn kind zou moeten liefhebben. Door ons gebed of aanbidding van de Allerhoogste tonen wij aan God onze wederkerige liefde en kunnen wij  er op vertrouwen te mogen goedgekeurd te worden. Zijn liefde kan ons deel worden. En die liefde willen wij ook delen met de hele gemeenschap.

God wil ook u in openheid, in vertrouwen ontvangen. Maar ieder individu is zelf aansprakelijk voor de verhouding met God. U zelf moet beslissen welke houding u wenst aan te nemen en hoe u God wil aanroepen. Hij wacht om uw hart te horen, en Zijn hart met u te delen.

Door gebed kan u de rijkdom van de hemel vergaren en deze al zegeningen hier op aarde verzamelen. U kan in de schoonheid van de hemel u verrukken en het dragen in uw hart… u kan van de broederschap van de hemel genieten en daarin doorheen de dag lopen.

+

Vervolg van: Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #5 Gebed #2 Getuigen zonder taalbarrieres

Wordt vervolgd

Engelse versie / English version: Trusting, Faith, Calling and Ascribing to Jehovah Prayer Callers upon God

++

Aanvullende lectuur:

  1. Aanbid enkel de Schepper van alles
  2. Aanbidden, Aanbidding, Eredienst en Gebed
  3. יהוה Schepper van hemel en aarde en alles er op en eraan
  4. Een Naam voor een God #1 Belangrijkheid Persoon
  5. God over zijn Naam יהוה
  6. Ik ben die ben Ehyeh-Asher-Ehyeh אהיה אשר אהיה
  7. Hashem השם, Hebreeuws voor “de Naam”
  8. Belangrijkheid van Gods Naam
  9. De Allerhoogste is het Opperwezen
  10. Breng glorie aan Jehovah God de Allerhoogste
  11. Prijs en zeg dank tot God de Allerhoogste
  12. Gebruik van Jehovahs naam
  13. Zonder God geen reden, geen doel, geen hoop
  14. Zuivere woorden vol Adem van de Allerhoogste
  15. Woorden in de Wereld
  16. De Bijbel en Bidden
  17. De weg ten leven
  18. Heeft het zin om te bidden?
  19. Bidden en mediteren
  20. Bidden voor wat we willen of niet willen
  21. Gebed geen excuus zijn om niets te doen
  22. Werk met vreugde en bidt liefdevol
  23. Zeg het toch maar
  24. Jezus van Nazareth #7 Zijn Leven van gebed
  25. Kracht van het gebed
  26. Gebed is een geloofszaak
  27. Hersenen beschouwen gebed als gesprek
  28. Gebed belangrijk aspect in ons leven
  29. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #1 Konings Geloof
  30. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #2 Aanroepen van de Naam van God
  31. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #2 Instructies en Wetten
  32. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #4 Stem in het Schrift
  33. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #5 Meditatie en transformatie
  34. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #4 Vergankelijkheid #2 Zuiverheid
  35. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #5 Gebed #2 Getuigen zonder taalbarrieres
  36. Opgetekend in je hoofd wat is neergetekend
  37. Laat ons bidden alsof wij het reeds verkregen hebben
  38. Gebedsverhoring niet door verlanglijstje
  39. Indien je bid zal je niet ontchoocheld worden
  40. Gebed heeft ons getroost in ons verdriet
  41. Goede impact van gebed op de mens
  42. Biddenden zijn nooit alleen
  43. Bidden is een eenvoudige blik op God
  44. Mensen die bidden reageren gezonder op stress
  45. Gebed heeft ons getroost in ons verdriet
  46. Als je denkt dat je te klein bent om effectief te zijn
  47. Aanbiddingsmuziek en opzweping in kerken
  48. God bezorg ons de juiste ontspanning
  49. Een persoon wordt alleen beperkt door de gedachten die hij kiest
  50. Als je problemen al langdurig zijn, probeer te knielen
  51. Als je denkt dat je te klein bent om effectief te zijn
  52. Geen Wegvluchter
  53. Indien je bid zal je niet ontgoocheld worden
  54. Kan men kwaad afwenden door te bidden
  55. Werk met vreugde en bidt liefdevol
  56. Sta op in de ochtend en bidt voor de zegen van de Heer
  57. Hij die knielt voor God kan voor iedereen staan!
  58. God zal niet vragen …
  59. Eerlijkheid begin van heiliging
  60. Streven naar heiligheid
  61. Schoonheid van heiligheid
  62. Deelnemers worden van Gods heiligheid
  63. Geestelijke vorming tot heiligheid #3
  64. God maak ons heilig
  65. Jood of Christen zijn
  66. Eigen godsbeelden scheppen
  67. Oproep tot gebedsleven in video-boodschap
  68. Recht en Innerlijke houding voor het bidden tot God
  69. Niet even bidden en weer terug de drukte in
  70. Themadag ‘Hoop voor een biddende kerk’
  71. Ruimte voor gebed maken in zomervakantie
  72. Het is niet dat ik zo slim ben
  73. Probeer vooruit te rijden in plaats van achteruit
  74. Gebed St. Franciscus mogelijk niet authentiek
  75. Leer mij bidden
  76. Christelijke beleving in België
  77. Gebedautomaat in Berlijn
  78. Financiële crisis en gebed
  79. Jaar van Gebed
  80. Leven in dankbaarheid opent glorie van God
  81. Kruisen en Iconen stukslaan
  82. God liefhebbenden gerechtvaardigd
  83. Paul’s Gebedsverzoeken Doorzetten
  84. Bijbelstudie en erededienst kan men houden in de kleine huiskring Kleine huiskring ook mogelijke ecclesia
  85. 86 400 seconden

++

  1. Al of niet verenigen
  2. Bezinnen
  3. Bestseller aller tijden
  4. Boek der boeken, de Bijbel
  5. Broers en broeders
  6. Christadelphian mens
  7. Christadelphians wereldwijd
  8. Christelijk leven
  9. Christen, Jood of Volk van God
  10. Christen genoemd
  11. Christen mensen met ons geloof
  12. Christus toebehorenden
  13. Dankbaar voor verkregen offer
  14. Dankzegging
  15. Doop
  16. Doopsel
  17. Dopen en herdopen
  18. Één met Christus
  19. Eigenheden aan God toegeschreven
  20. Eigenheden aan Jezus toegeschreven
  21. Gebed
  22. Gekristalliseerd harmonieus denken
  23. Geloof
  24. Geloof in Jezus Christus
  25. Geloof in slechts één God
  26. Geloofspunten van de Christadelphians
  27. Geloof voor God aanvaardbaar
  28. God, Jezus Christus en de Heilige Geest
  29. Gods hoop en onze hoop
  30. Gods redding
  31. Gods beloften
  32. God versus goden
  33. Goedheid en liefde openbaar gemaakt
  34. Heilige Drievuldigheid of Drie-eenheid
  35. Hemel
  36. Het zoenoffer
  37. Hoop
  38. Hoop op een man
  39. Hoop voor de toekomst
  40. Hoop eerste christenen
  41. Hoop op leven
  42. Is God Drie-eenheid
  43. Jehovah mijn sterkte
  44. Jesus Christus
  45. Jezus Christus is in het vlees gekomen
  46. Jezus moest sterven
  47. Kleine kudde en beleidvolle slaaf
  48. Koninkrijk Gods
  49. Koninkrijk van God
  50. Kruis op nemen
  51. Lam van God
  52. Levenslessen
  53. Liefdemaaltijden
  54. Menselijke natuur
  55. Mijn geloof
  56. Moeilijkheden
  57. Niet zeker dat er een God is
  58. Nieuw Verbond
  59. Onschuldig Lam
  60. Opdracht tot getuigenis
  61. Opdracht voor christen
  62. Open groep
  63. Op wie hoop stellen
  64. Organisatie der broeders in Christus
  65. Organisatie gemeenschap
  66. Persoonlijkheid
  67. Plan van God
  68. Plan van God en wereldvrede
  69. Priesterschap van Christus
  70. Rechtvaardigen
  71. Redding
  72. Redding door volharding
  73. Redenen dat Jezus niet God is
  74. Redenen om gedoopt te worden
  75. Reden voor het lezen van de Heilige Schrift
  76. Relatie tot Christus
  77. Relatie tot God
  78. Relatie tot medemens
  79. Rond de Bijbel
  80. Rond God de Allerhoogste
  81. Rond Jezus
  82. Sabbat of zondag
  83. Teken van het Verbond
  84. Terugkeer van Jezus
  85. Uitvaren
  86. Uitzicht op de toekomst
  87. Verandering door de Bijbel
  88. Verenigen
  89. Verkondigen
  90. Verwachtingen
  91. Video – het Onze Vader
  92. Volgens eerste eeuw patronen
  93. Volharding & Bijbelstudenten
  94. Volk Israël
  95. Vrije wil
  96. Ware hoop
  97. Wat is wedergeboorte
  98. Wat is Gods doel met de aarde?
  99. Wat is wedergeboorte
  100. Wat te vinden in de Bijbel
  101. Werking van de hoop
  102. Wie, wat & hoe Christadelphians
  103. Woord van God
  104. Zaterdag of zondag
  105. Zijn kruis dragen
  106. Zoenoffer
  107. Zondagsrust of sabbatviering
  108. Zonde
  109. Zoon van God
  110. Christelijk leven
  111. Christelijke hoop op eeuwig leven
  112. Christus wederkomst
  113. Christus koning

+++

 

23 thoughts on “Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #5 Gebed #3 Aanroepers van God

  1. De klassieke opvatting en uitleg van projectie is dat het een afweermechanisme is tegen negatieve emoties . Projectie neemt nervositeit weg over zaken die wij in onszelf niet graag erkennen, en worden aan andere mensen toegeschreven. Dit gebeurt vaak onbewust zodat het ego niet met deze zaken hoeft om te gaan. Het begrip schaduw hangt nauw samen met het begrip projectie. Deze gevoelens die wij niet erkennen noemen wij onze schaduw. Door een negatief en subjectief gevoel (schaduwzijde) te projecteren op een ander, verlegt iemand als het ware een innerlijk conflict en daarmee ook de oorzaak.

    Like

Geef een reactie - Give a reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.