Ingrijpende gebeurtenis en Gespannen kabel

Als wij met een ingrijpende gebeurtenis geconfronteerd worden hebben wij algauw de neiging op het iemand te steken die ver buiten onze mogelijkheden schijnt te liggen.
Nochtans is die persoon heel dicht bij en zeer begaan met ons. Maar meestal zijn de wereldse mensen zo met de wereldse dingen begaan. Ze kennen hun kijkkastje, voetbal, lekker eten enz. Aan God denken ze slechts weinig, want het gaat hun allemaal zo goed.
Velen vergeten welk een impact zij kunnen hebben op hun omgeving en staan er niet bij stil welk een gevolgen hun daden van vandaag op morgen kunnen hebben.
Zo kunnen wij steeds lekker genieten van vol vet eten en zalige alcoholische drank, weinig beweging nemen en luilekker genieten van het leven. Ofwel kunnen wij te hard tegen het leven aan gaan en leggen wij onze prioriteiten bij het vele werk dat ons mee sleurt.
Op een dag komt de afrekening. Aders kunnen dicht geslibd zijn, de motor kan het misschien niet meer trekken. bij anderen is hun inspanning om toppen te bereiken dikwijls ten koste van het gezin gegaan.
Als dan de gespannen kabel knakt, wie kunnen wij dan ter verantwoording roepen. Zo weinigen durven hun eigen leven eens onder de loep nemen.
Maar de Allerhoogste heeft wel een voorziening getroffen voor diegenen die zo veel in overtreding zijn gegaan. Om onze ongerechtigheden heeft die Gezalfde de pijnen op zich genomen. In dit leven zullen wij ook nog veel pijn moeten lijden, maar het zal niets zijn ten opzichte van het leed dat Jezus Christus over kwam, noch tegenover het verdriet dat wij Onze Vader aan doen.
Voor de velen die blind blijven voor de prachtige kansen die voor hen liggen kunnen wij slechts bidden en hopen dat zij ooit de meest  intieme en veilige Rots zullen gaan zoeken en vinden.
Dat de moeilijke tijden ook het beste in hen tevoorschijn zal kunnen brengen.

5 thoughts on “Ingrijpende gebeurtenis en Gespannen kabel

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.