Dromen voeden

Wij voeden onze dromen met hoop,
en niet met pijn en verdriet.

‘En nu, wat verwacht ik, Jehovah?’
‘Mijn hoop, die is op U.’

Psalm 39:7
Naar U Jehovah, onze God kijk ik uit.
In U leg ik mijn vertrouwen.
Mijn droom over en voor U maakt U waar.
U bent mijn houvast,
mijn rots en sterkte.
Advertisements

2 thoughts on “Dromen voeden

 1. salaam broeder/zuster..
   
  ik hoop dat alles goed gaat met u je familieleden en kennissen…ik heb je reacties op mn space aandachtig gelezen en vind het zeer mooi en interessant wat je daar neergeschreven hebt..wat niet veel mensen tot nu toe gedaan hebben!!..
  volgens de islam liefste broeder/zuster, zijn wij inderdaad allemaal broeders en zusters van elkaar tenminste degenen die geloven … of je nu jood, christen, moslim bent.. we zijn allemaal broeders en zusters van elkaar…maar zuster/broeder u schrijft telkens in mn mails dat de naam van God (swt) Jehova of jahwe is.. dit is dus het verschil met onze godsdienst.wij plakken er geen naam op begrijpt u.. het is gewoon God!! Hij (swt) heeft geen naam… wel vele kenmerken die als naam gebruikt worden… zoals bijvoorbeeld de Barmhartige, de Genadevolle, de Krachtige, enz…maar een naam geven we Hem (swt) geven we niet.
   
  En ik ben blij dat u het goed gelezen hebt dat Allah (swt) niet zijn naam is maar gewoon zoals God enz… in het Arabisch is…!! want vele mensen denken direkt ja Allah is de god van de moslims maar neen!! het is de God van iedereen..gewoon int arabisch uitgesproken.
   
  ook geloven wij in de laatste profeet wat volgens ons Mohammed is. Maar wij geloven ook in Jezus, Mozes (vzmh) enz… we geloven in alle profeten, eveveel en hebben eveveel respect voor elke profeet als de profeet Mohammed. Maar wij zeggen gewoon dat hij (vzmh) de laatste profeet is.. wat jullie niet zeggen.
   
  maar jah uiteindelijk geloven we allemaal in 1 en dezelfde God wat ik prachtig vind en ik vindt dat we allemaal perfect met elkaar moete kunne samen leven want iedereen is gelijk…welke godsdienst dan ook???!!!! ze moeten samenwerken.. in alles..!!! Moge God de mensen doen inzien wat de godsdienste als betekenis hebben!!!
  Amien..
   
  vele groeten manal…

  Like

 2. De Koran spreekt over Asaf, de zoon van Berechja "bij wie kennis was van de Schrift" (Al-Naml [27]:40) Deze rechtvaardige man kende Gods grootste naam, en altijd wanneer hij die aanriep werd hij verhoord. (Handboek Tafs~ir Al Jalãlayn) Asaf was niet de enige die de grote naam van de Almachtige de Almachtigsten was. Hij besefte ook dat vele eigennamen, waarvan wij sommige ook in de Koran aantrefen  Gods naam inhouden. De naam van de profeet Johannes (Yahyã) betekent "Jehovah is goedgunstig geweest". Die van de profeet Elia (Ilyãs) betekent "Mijn God is Jehovah". De naam Zacharia betekent "Jehovah is gedachtig geweest".
  De Koran geeft ons ook de raad naar Gods Oude Boeken te gaan. (Zie Y~unus [10]:94; Al-Nahl [16]:43; Al-Anbiyã [21]:7) deze zeggen ons dat Asaf diegen was die onder inspiratie van Psalm 83 schreef. "Opdat men weet dat gij, wiens naam Jehovah is, gij alleen de allerhoogste zijt over heel de aarde."

  Like

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.