Zomervakantie

De zomervakantie heeft zich weer lekker aangemeld. Het is een tijd om weer op positieven te komen, te reflecteren en te herbronnen.
IMG_5715
Lekker Vakantie - Image by cdale via Flickr

Velen van ons kunnen het zich permitteren op reis te gaan en in het hotel baantjes te gaan zwemmen, of zo maar te nietsen en in het rond te zwemmen.
Maar hoe is het met ons leven gesteld? Zwemmen wij daar ook zo maar doelloos rond?

Welke baan willen wij daar volgen?
Tijdens onze zomer reis komen wij in een andere omgeving en komen wij onder veel mensen. Wij gaan de tijd nemen om dingen te gaan zien en bekijken ook andere mensen. Zij kunnen ons gadeslaan en ook een beeld vormen van ons en ons gezin.
Als Christenen komt het er op aan dat wij aan anderen duidelijk durven laten zien waartoe wij behoren en welke lijn wij gekozen hebben.
Er zijn veel mensen die vakantie aanschouwen als een tijd om extra uit de bol te gaan. Wij kunnen het beter gebruiken als een tijd om op adem te komen en te herbronnen. Lichaam en geest kunnen de nodige rust gebruiken. Het vitaminiseren dient ook op geestelijk vlak te gebeuren.
Wij moeten niet in het ijle gaan duiken, maar moeten bewuste keuzes maken. Wij moeten ons durven afzijdig houden van dingen waarvan wij weten dat zij eigenlijk niet horen. Activiteiten die niet overeenstemmen met de Wil van God moeten wij terzijde laten.
Ons gedrag moet anderen laten zien welke lijn wij gekozen hebben. Het moet een voorbeeld zijn van Christelijk gedrag. In lijn blijvende met de Wil van God zullen wij ook de juiste antwoorden krijgen hoe ons leven te ordenen en hoe op deze wereld te reageren.
Laat ons gedrag dus afstemmen op datgene wat God wil en niet op datgene wat de meeste mensen zo graag hebben. Durf afstand te nemen van de wereld. Durf verder te groeien en een andere mens te worden met een nieuwe visie. Dan zult gij in staat zijn om uit te maken wat God van u wil, en wat goed is, wat zeer goed is en volmaakt. En het is volmaaktheid naar waar wij allen moeten streven.

4 thoughts on “Zomervakantie

    1. Extra protection should be delivered by the official institutions for safety and homeland security (police forces and army) as well from the social control by all people in the surroundings who should straight ahead rapport and react on anti-social behaviour.

      Like

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.