Tabriz in Iran een aards paradijs

Howard Conklin Baskerville ging in 1907 naar de stad Tabriz in Iran en zou volgens een Iraanse dichter en filmmaker daar wel eens het aards paradijs ontdekt kunnen hebben.

Hello from Tabriz (Behnam's House)
Tabriz Behnam's House - Image by Hamed Saber via Flickr

Vandaag is het in het Iran van de Islamitische Republiek alles behalve een paradijs en leven er velen in twee werelden: de private in de huiselijke kring en de officiële, wanneer zij hun huisdeur hebben gesloten achter zich. 

In de Panorama uitzending op Canvas Tv konden wij gisteren zien hoe de mensen in Iran onderdrukt worden, maar ook hoe de westerse wereld een gevaarlijk verkeerd getekend beeld kan krijgen door de machtswellust van kapitalisten.

Als wij merken dat in Colombia ook nog 25 000 tot 30 000 doden per jaar vallen bij godsdienstrellen, en hoe in het Oosten God nog steeds wordt gebruikt als hun rechtvaardiging voor geweld dan kan men merken dat weinigen de vredesboodschap van God en van Christus begrijpen. Hierover heeft Gandhi trouwens gezegd dat indien alle Christenen zich werkelijk aan de Wet van Liefde, welke Jezus predikte, zouden houden dat er dan bijna geen probleem zou zijn in de wereld.

Godlievende mensen zouden zo wie zo het leven van de andere hoger schatten dan het hunnen en het respecteren. De wet van de menselijkheid houdt trouwens in dat wij nooit iets aan een andere moeten doen dat wij niet graag zouden hebben dat ons over komt of anderen aan ons zouden doen.

Indien wij onze vijanden zouden liefhebben zou er ook geen reden hoeven te zijn om angst te hebben voor die vijanden.

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.