Weekoverzicht Forum

Iedereen van ons heeft de mogelijkheid zich waar te maken op de een of andere manier.
 Zelf kunnen wij bepalen welke richting wij willen uitgaan en voor wie wij willen kiezen. Indien wij werkelijk van God houden zou het geen probleem mogen zijn om ook Hem te willen dienen en voor Hem te willen werken.* Het is niet zo dat enkel geestelijken het werk zouden moeten uitvoeren in een kerk. De gewone burgen heeft ook zijn taak te vervullen in de gemeenschap van gelovigen. elke gelovige is opgeroepen om Christus in de dienst te volgen. dit zou voor ons geen onontkomelijke of vervelende opdracht mogen zijn. Wij moeten het kunnen doen zonder morren of klagen. Het zal niet altijd gemakkelijk blijken te zijn, maar wij kunnen er op aan dat de rit het meer dan de moeite waard zal zijn.
 

Verder konden wij niet naast de rechtszaak heen kijken van de verpleegster die getracht had haar tante een menswaardig levenseinde te geven.
Dieren laat men niet onnodig lijden, maar hoe staat het met de mensen, en tot waar kan men ingrijpen? In welke mate kunnen wij er aan werken om het leven menswaardig te houden?
Rond het al of niet in leven houden en de vraag of mij mogen ingrijpen om het leven te beëindigen wordt er gesproken rond euthanasie.
Kan men mensen die zich aan het einde van hun Latijn voelen niet de kracht en de moed geven om de laatste uren waardig te kunnen doorstaan?
Verder:
 * Linken naar MSN paginas zullen vanaf februari 2011 niet meer kunnen doorverwezen worden. Sommige artikels zal u onder de geselecteerde artikelen met trefwoorden kunnen vinden op:
Christadelphia in the World

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.