Gebed werkt

Op de Vlaamse wegen komt men nu affiches tegen met het opschrift:

Gebed Werkt

Dit kan de voorbijgangers er aan doen denken hoe niet enkel alles hen voorbij gaat, maar ook hoe hun leven verloopt met of zonder dat gebed.
Het zou fijn zijn moesten mensen meer delen met elkaar hoe voor hun het gebed gewerkt heeft. Weinigen durven er openlijk over praten omdat zij dan vinden dat zij een verlaging van hun persoon zouden krijgen, doordat anderen zouden kunnen denken dat zij het niet alleen aan konden.
Prayer
Redenen tot bidden. - Prayer - Image by afronie via Flickr

Wij moeten er ons echter van bewust zijn dat mensen veel momenten in hun leven tegen komen waarop zij zullen moeten vaststellen dat zij het niet alleen kunnen klaren.

Vele mensen lopen rond met vragen over het leven en de dood. Grotendeels is er de angst voor de dood. Zij kunnen zich afvragen of zij wel klaar zijn om te sterven. Maar in wezen zou het accent ook kunnen liggen in de bevraging of men wel klaar is om te leven? Wanneer wij bereid zijn te sterven of daar gerust zijn ingesteld kunnen wij dankbaar denken aan de verlossing die God ons geboden heeft.
Een groot deel van de mensen denkt tijdens het leven zeer weinig aan God. Maar zodra er iets ernstig verkeerd gaat willen ze Hem wel de schuld geven of Hem bevragen.
Dagelijks zien zij over het hoofd dat God hen steeds nabij is en klaar staat om hen te aanhoren.
Wij kunnen tot God bidden en van Hem antwoorden krijgen. Vele mensen hebben reeds kunnen ervaren hoe gebed een hele ommezwaai in hun leven terecht heeft gebracht. Voor hen heeft het bidden gewerkt.
Ook voor ons kan het werken.

2 thoughts on “Gebed werkt

Geef een reactie - Give a reaction

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.